Wenger: blijft hij nu of niet?

Arsène Wenger © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Fransman belooft snel duidelijkheid over zijn toekomst bij Arsenal.

Uitgerekend op het moment dat Arsenal een van zijn slechtste periodes in de Premier League doormaakt onder het 20-jarige bewind van Arsène Wenger, ziet het er steeds meer naar uit dat de Fransman ook volgend seizoen nog aan het roer van de Londense club zal staan.

Arsenal verloor zaterdag met 3-1 op het veld van West-Bromwich Albion, de vierde nederlaag in vijf competitiematchen al voor de Gunners, die daardoor weggezakt zijn naar de zesde plaats in de stand. Tussendoor liet Bayern München in de achtste finales van de Champions League (5-1 uit, 1-5 thuis) geen spaander heel van de Londenaars.

Maar na de match verzekerde Tony Pulis, de manager van West Bromwich Albion, aan de Engelse pers dat Wenger heeft beslist om ook volgend seizoen aan boord te blijven van Arsenal. ‘Ik zou verrast zijn als hij vertrekt’, zei Pulis. Maandag voegde hij de reden van die veronderstelling toe. ‘Hij heeft me immers gezegd dat hij zou blijven.’

Wenger zelf bevestigde dat nog niet, maar zei zaterdag na afloop van de partij wel dat hij een beslissing over zijn toekomst genomen had en die ‘zeer binnenkort’ zou communiceren.

Twee decennia

Arsène Wenger
Arsène Wenger© Belga Image

De 67-jarige Wenger staat sinds 1996 aan het roer bij Arsenal, maar is na dit seizoen einde contract. De afgelopen weken stond zijn positie hevig ter discussie, supporters stopten niet onder stoelen of banken dat ze Wenger liever kwijt dan rijk zijn.

Volgens diverse Britse media heeft de Amerikaanse eigenaar van Arsenal, Stan Kroenke, Wenger echter een nieuw contract voor twee seizoenen aangeboden. Duitse berichten die stellen dat Arsenal officieel Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel heeft benaderd, kloppen bovendien niet volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant The Guardian.

Palmares

In twintig seizoenen Premier League parkeerde Wenger Arsenal nooit buiten de top vier. De Fransman bezorgde de club zes FA Cups (1998, 2002, 2003, 2005, 2014 en 2015) en drie landstitels (1998, 2002 en 2004). Bij die laatste titel bleven de Gunners een heel seizoen ongeslagen. In 2006 verloren Wenger en Arsenal de Champions League-finale van Barcelona (2-1).

Voor Wenger bij Arsenal aan de slag ging, had hij AS Monaco en het Japanse Nagoya Grampus Eight gecoacht.

Hoe Arsène Wenger de voorbije twee decennia zijn stempel op de Londens club drukte en Arsenal Arsènal werd, beschreef Sport/Voetbalmagazine in september vorig jaar. Lees de volledige analyse.

Wengeriaans: 10 memorabele quotes uit 20 jaar Wenger bij Arsenal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier