Wenger: ‘Courtois kan Atletico Madrid aan Champions League helpen’

© ImageGlobe

Arsenal-manager Arsène Wenger gelooft dat Atletico Madrid dit seizoen de Champions League kan winnen.

Arsenal-manager Arsène Wenger gelooft dat Atletico Madrid dit seizoen de Champions League kan winnen. De Fransman is vooral onder de indruk van de Braziliaanse goalgetter Diego Costa en de doelman van de Rode Duivels Thibaut Courtois.

‘De voorbije jaren waren er telkens maar drie of vier ploegen die kans maakten om de Champions League te winnen. Maar dit keer zijn er wel tien ploegen die de belangrijkste clubcompetitie kunnen winnen’, zei Arsène Wenger aan Eurosport.

Kansen

De coach van de Gunners noemt titelverdediger Bayern München na de glansprestatie tegen Manchester City de topfavoriet, maar ook Atletico Madrid is volgens hem een kanshebber op de beker met de grote oren. Atletico versloeg in zijn Champions League-poule al Zenit en Porto en telt in de Primera Division 24 op 24.

‘Ze kunnen de prestatie van (verliezend finalist) Borussia Dortmund van vorig jaar herhalen, ondanks het verlies van Falcao. Ze hebben een goede verdediging en vooral een heel goede keeper (Courtois dus). Op het middenveld loopt ook veel kwaliteit en voorin staat er met Diego Costa een echt monster. Hij kan vanuit alle hoeken scoren. Atletico maakt kans op de finale.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier