Wenger: ‘We hebben Anderlecht onderschat en zijn daarvoor gestraft’

Arsène Wenger © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Arsenal-manager Arsène Wenger baalt na de straffe comeback van Anderlecht in de Champions League.

Arsenal dacht bij een 3-0 voorsprong na een uur spelen tegen Anderlecht zijn schaapjes op het droge te hebben, maar de Belgische kampioen knokte zich terug tot 3-3 en sleepte een overwacht punt uit de brand. Voor de Gunners betekent het puntenverlies dat de kwalificatie voor de volgende ronde nog niet binnen is, paars-wit gaat nog voor de derde plaats.

Manager Arsène Wenger gaf op de persconferentie na de wedstrijd toe dat zijn team mogelijk ‘onbewust’ Anderlecht heeft onderschat en daarvoor gestraft werd. ‘Dit is zeer teleurstellend, maar met een vier op zes uit de twee matchen (Arsenal had de heenmatch in Brussel in extremis met 1-2 gewonnen, nvdr.) zijn we rijkelijk beloond’.

Arsenal is tweede in groep D van de Champions League met zeven punten uit vier wedstrijden en heeft nog één punt nodig uit zijn laatste twee duels (tegen Borussia Dortmund en Galatasaray) om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. De Duitsers zijn met het maximum van de punten al zeker van een ticket. Anderlecht is derde met twee punten, het Turkse Galatasaray laatste met één punt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier