Werkgroep binnen FIFA vraagt alle internationale wedstrijden in juni uit te stellen

FIFA-voorzitter Gianni Infantino © Belga Image

De werkgroep binnen de Wereldvoetbalbond FIFA die zich buigt over de gevolgen van de coronacrisis, heeft vrijdag aanbevolen alle internationale wedstrijden in de maand juni uit te stellen. De werkgroep werd twee weken geleden opgericht. Vrijdag bracht het via een telefonische conferentie een reeks maatregelen naar buiten.

De werkgroep vroeg alle internationale wedstrijden die in juni gespeeld zouden moeten worden af te gelasten. Het uitstel geldt voor zowel mannen- als vrouwenteams. ‘Om de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022 in Qatar van nieuwe data te voorzien moet er bilateraal overleg plaatsvinden tussen de confederaties’, klonk het.

De FIFA benadrukte dat de gezondheid bij de reeks beslissingen ‘steeds de hoogste prioriteit genoot’. Verder zijn de maatregelen opnieuw goed nieuws voor de afwerking van de clubcompetities. De UEFA besloot woensdag al haar interlandbreak in juni op te schorten. De nationale competities krijgen daardoor de kans tot 3 augustus door te gaan.

Verder beval de werkgroep ook het WK voor meisjes U20 in Panama en Costa Rica, dat in augustus en september op het programma stond, en het WK voor meisjes U17 in India, dat voorzien was in november, uit te stellen.