Wesley Sneijder weigert contractverlenging bij Inter

© AFP

De 28-jarige Nederlander lijkt op een vertrek te willen aansturen.

Wesley Sneijder lijkt te willen aansturen op een vertrek uit Milaan. De 28-jarige aanvoerder van Oranje ziet geen enkele reden om een nieuw contract bij Inter te ondertekenen.

Sneijder heeft dat aan de clubleiding van Inter laten weten, tijdens een gesprek waar ook zijn manager Sören Lerby bij aanwezig was. “Op deze manier is er voor mij weinig reden om bij te tekenen”, zei Sneijder in een verklaring van zijn management.

Jaar extra

Sneijder, een jeugdproduct van Ajax Amsterdam, speelt sinds 2009 bij Inter en ligt nog tot de zomer van 2015 vast in Milaan. De clubleiding wil die verbintenis met een jaar verlengen, maar dan wel voor hetzelfde totale salaris als in zijn huidige contract.

Inter lijkt Sneijder onder druk te zetten door hem al wekenlang buiten de selectie te houden. “Hoe kan ik in deze positie, waarin ik niet speel en sterker nog, niet eens bij de selectie zit, een nieuw verslechterd contract accepteren?”, fulmineerde Sneijder.

De technisch vaardige middenvelder lijkt zo op een vertrek te willen aansturen uit de Noord-Italiaanse modestad.

Blessures

Sneijder werd in het seizoen 2002-2003 in de hoofdmacht van de Ajacieden gedropt. Vijf seizoenen later vertrok hij door de grote poort naar Real Madrid, maar daar kon hij nooit helemaal doorbreken.

Bij Inter speelde hij in zijn eerste twee seizoenen de pannen van het dak. Vorig seizoen ging zijn vormcurve – mede door aanhoudend blessureleed – bergaf. (ANP/Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier