West Ham wil 100.000 tickets per seizoen wegschenken

© IMAGEGLOBE

De kogel is door de kerk: West Ham United zal vanaf het seizoen 2016/2017 in het Olympische stadion van Londen spelen. Al zijn daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Het Olympische stadion werd speciaal gebouwd voor de Spelen van 2012 in Londen en heeft een capaciteit van 80.000 toeschouwers. De grote vraag was echter wat er ná de Spelen met de immense infrastructuur moest gebeuren. Twee Premier Leagueclubs toonden interesse om er hun nieuwe thuis van te maken: Tottenham FC en West Ham United.

Tottenham is ondertussen bezig een nieuw stadion te bouwen vlak naast het huidige White Hart Lane. West Ham kreeg nu het Olympische stadion toegewezen. De Hammers zullen het stadion 99 jaar huren van de stad Londen. De capaciteit zal gereduceerd worden tot 54.000 zitjes en bedoeling is om vanaf het seizoen 2016/2017 een intrek te nemen.

Gratis tickets

Er zijn echter wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet de atletiekpiste rond het veld behouden blijven, omdat in 2017 het WK atletiek er zal plaatsvinden en omdat de Engelse atletiekbond twintig dagen per jaar over de infrastructuur mag beschikken.

Bovendien zou het Olympic Park voor andere evenementen moeten dienen, zoals concerten of sportmanifestaties. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan het WK rugby in 2015.

Het bestuur van West Ham maakt van dat alles geen probleem en belooft zelfs meer: het verbindt er zich toe om ondanks de verhuis naar een ultramodern en groter complex toch een ‘familiale’ club te blijven. Het beste bewijs: ze willen in het nieuwe stadion per seizoen 100.000 tickets gratis uitdelen aan lokale jeugd. Qua mediastunt kan dat alvast tellen… (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier