Westerlo denkt aan psycholoog

© Belga

Afgelopen seizoen werkte een psycholoog met een paar jeugdspelers individueel en werden er voor trainers en ouders een groepsbijeenkomst georganiseerd.

Die ervaringen wil de club volgend seizoen ook overplanten naar zijn eerste elftal. “Er zijn meerdere kandidaten en er moeten wel nog gesprekken worden gevoerd”, zegt Herman Wijnants.

“Bij de ene speler zal dat niks uithalen, bij de andere wel iets, dus het gemiddelde rendement is misschien maar één procent”, zegt Wim Vanhove, “Maar dat is belangrijk, want wedstrijden worden soms ook door details beslist.”

Jan Ceulemans is er voor te vinden. Met mate, evenwel. Vanhove: “Jan zegt ook: als het rendement maar één procent is, dan mag je daar dan wel ook maar díe aandacht aan geven. Waarom moet hij elke dag over een psycholoog praten en moeten we daar de deuren mee plat lopen en zorgen dat dat allemaal in orde is, als er nog negenennegentig andere sportieve zaken minstens even belangrijk zijn? Daar moeten eerst de financiële middelen en de aandacht naartoe gaan. Wij moeten met ons budget heel goed inschatten wat hoofd- en bijzaak is. Volgend seizoen zal dat op z’n Jans rustig zijn gang gaan, maar hij gelooft er wel echt in dat het kan helpen. Maar als een voetballer tien procent beter is, wat betekent dat procent van een psycholoog dan bij een mindere speler? Dus we blijven er wel rustig en realistisch in.”

Raoul de Groote

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier