Wie wordt beste doelman WK: Navas, Neuer of Romero?

De Duitse keeper Manuel Neuer. © BELGAIMAGE
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

De Costa Ricaan Keylor Navas, de Duitser Manuel Neuer en de Argentijn Sergio Romero zijn door de Wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de Gouden Handschoen, de trofee voor de beste doelman van het WK.

De Costa Ricaan Keylor Navas, de Duitser Manuel Neuer en de Argentijn Sergio Romero zijn door de Wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de Gouden Handschoen, dat is de trofee die de beste doelman van het WK bekroont. Rode Duivel Thibaut Courtois is volgens de FIFA dus niet bij de beste drie doelmannen op het toernooi.

Navas, onder contract bij het bescheiden Spaanse Levante maar ondertussen al genoemd bij tal van Europese topclubs, verbaasde de wereld met zijn sterke prestaties. Costa Rica kon zo doorstoten tot de kwartfinales, maar daarin bleek Nederland te sterk in de strafschoppenreeks.

Neuer en Romero kijken mekaar nog in de ogen tijdens de finale tussen Duitsland en Argentinië. Vooral Neuer kan reeds terugblikken op een uitstekend toernooi. De doelman van Bayern hield de Mannschaft onder meer tegen Algerije en Frankrijk recht.

Sergio Romero was dan weer de held door in de strafschoppenreeks in de halve finales tegen Nederland twee elfmeters te stoppen, waardoor ‘La Albiceleste’ zich kon kwalificeren voor de finale.

Iker Casillas won vorige keer

Vier jaar geleden ging de prijs voor beste doelman naar Iker Casillas, die toen met Spanje de wereldtitel veroverd had. Dit WK mochten Casillas en co. na de eerste ronde al hun koffers pakken.

Bovendien ging Casillas in de openingswedstrijd in de groep tegen Nederland enkele keren stevig in de fout.

In 1994 ging onze landgenoot Michel Preud’homme op het WK in de Verenigde Staten met de trofee aan de haal. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier