Wie wordt Europees voetballer van het jaar?

Arjen Robben © AFP
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is hoofdredacteur Sport/Voetbalmagazine

Manuel Neuer, Arjen Robben (beiden Bayern München)en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) zijn de drie genomineerden voor het referendum van Europees Voetballer van het Jaar. Deze onderscheiding wordt op 28 augustus in Monaco uitgereikt, in het kader van de loting voor de Champions League.

54 journalisten uit de 54 bij de UEFA aangesloten landen stemmen voor de “UEFA Best Player in Europe Award”, een organisatie van UEFA en de ESM-magazines, de European Sports Media die tal van internationale bladen, waaronder Sport/Voetbalmagazine, groepeert.

In een eerste fase waren er tien voetballers weerhouden, nu blijven er dus drie over. Vorig jaar ging deze onderscheiding naar Franck Ribéry van Bayern München. Met Manuel Neuer en Arjen Robben zijn nu twee spelers van de Duitse kampioen genomineerd. Wie van de drie de meeste punten kreeg, houdt de UEFA geheim. Wel is bekend dat Thomas Müller als vierde eindigde en Philipp Lahm als vijfde. Lionel Messi, James Rodriguez, Luis Suárez, Angel di Maria en Diego Costa belegden de plaatsen zes tot en met tien.

Parallel met dit referendum loopt de verkiezing van de beste Europese Voetbalster van het Jaar. Die onderscheiding gaat naar iemand van VfL Wolfsburg, de winnaar van de Champioens League. Nadine Kessler en Martina Müller zijn samen met de Zweedse Nilla Fisher genomineerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier