Wilmots: ‘Nergens gaat het er harder aan toe dan in de Bundesliga’

© IMAGEGLOBE

Bondscoach Marc Wilmots volgt het EK van kortbij als analist van de RTBF. Duitsland is zijn favoriet voor de eindwinst. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom.

Wilmots blijft gecharmeerd door het land waar hij zes jaar lang voetbalde: “Duitsland heeft op technisch vlak een enorme stap vooruitgezet, dat is bekend. Ze hebben een visie die door alle jeugdploegen loopt, dat is de weg die je moet bewandelen.”

“Maar wat even belangrijk is: ze blijven fysiek ijzersterk. Dat heeft te maken met de manier waarop ze daar trainen. Nergens gaat het er harder aan toe dan in de Bundesliga. Toen ik bij Schalke 04 kwam, zat ik er de eerste zes weken na iedere training door. Ik kon alleen nog maar rusten.”

Hij wijst ook op het evenwicht in de ploeg: “Iedereen loopt, iedereen werkt, iedereen voetbalt. En speel er maar eens tegen, vraag iemand eens om 90 minuten achter Schweinsteiger te lopen. Ik zeg je: niemand kan dat. En kijk bijvoorbeeld voor iedere wedstrijd eens hoe de invallers zich opwarmen. Dat is onvoorstelbaar intensief. Omdat ze weten: we moeten klaar zijn. Die beleving is enorm.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier