Wilmots: ‘Op training geblesseerde De Bruyne en Origi zullen 100% fit zijn voor Algerije’

Jan Vertonghen, Divock Origi en Kevin De Bruyne op training in Stockholm, Zweden. © BELGA
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

Bondscoach Marc Wilmots deelt mee dat Kevin De Bruyne en Divock Origi, beiden geblesseerd op een pittige training, ‘100% fit zullen zijn’ voor de match tegen Algerije.

Bondscoach Marc Wilmots kwam met goed nieuws via Twitter: Divock Origi en Kevin De Bruyne zullen ‘100% fit zijn voor de wedstrijd tegen Algerije’. De beide Rode Duivels vielen geblesseerd uit op een pittige training. In een onderling partijtje van vijf tegen vijf blesseerde de spits van Lille zich aan de rechterenkel na een duel met Moussa Dembélé. De Bruyne bleef liggen na een duel met Dries Mertens.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Zowel Origi als De Bruyne kregen een trap, dat kan gebeuren bij wedstrijdjes van vijf tegen vijf”, zei Marc Wilmots voor er zekerheid was. Tijdens de onderlinge partijtjes ging het er soms behoorlijk pittig aan toe en er moesten ook enkele brandjes geblust worden. “Ik heb het liever zo”, aldus de bondscoach. “De spelers tonen een grote winnaarsmentaliteit en willen al hun wedstrijdjes winnend afsluiten. Ruzie is er niet. En als er dan toch een blessure komt, heb ik altijd iemand anders klaarstaan als vervanger. Ik heb geen tijd om te treuren bij blessures”, klonk het.

Origi werd meteen verzorgd, kreeg een zak ijs tegen de pijnlijke enkel en werd nadien naar binnen gedragen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Schoolkinderen en Belgen volgen training Rode Duivels

Na de honderden schoolkinderen uit Mogi das Cruzes, die de training van vrijdag van de Belgen hadden mogen bijwonen, was het overigens de beurt aan zo’n 300 Belgische inwoners van miljoenenstad Sao Paulo. Zij hadden op voorhand aangevraagd of ze een training mochten volgen en kregen de Rode Duivels in levenden lijve te zien.

Zondagvoormiddag reizen de Belgen door naar Belo Horizonte, waar ze in de namiddag al een eerste keer trainen. Twee dagen later volgt dan, na een onderbreking van twaalf jaar, eindelijk opnieuw een wedstrijd van de Duivels op een groot toernooi. De selectie van Marc Wilmots neemt het dan in het Estadio Mineirao op tegen Algerije.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier