Wilmots: ‘Sommigen hadden ons al begraven’

Marc Wilmots en Radja Nainggolan © BELGA

Bondscoach Marc Wilmots vond de 0-1 overwinning van de Rode Duivels tegen Zweden verdiend. “Het was niet makkelijk, dat wisten we op voorhand, maar ik vind ons wel de verdiende winnaar. We hadden de wedstrijd zelfs vroeger kunnen beslissen”. Maar: “Nu begint een ander tornooi”.

Marc Wilmots: “We wisten dat we geduldig moesten blijven. De match kon twee kanten op en het was een slechte wedstrijd voor hartlijders. We hebben de match gespeeld die we moesten spelen, ik ben blij dat we echt wilden winnen”.

De bondscoach zag dat de Duivels het vaak moeilijk hadden op het middenveld. “Zlatan zakte vaak diep terug en maakte het ons lastig met zijn spelintelligentie. Ze waren ook sterk in de duels en waren gevaarlijk op stilstaande fases. Ons defensief blok stond iets lager, maar heeft het uitstekend gedaan. Voor de tweede wedstrijd op rij houden we de nul, dat doet deugd voor onze defensie”.

‘Lukaku speelde enorme wedstrijd’

Wilmots was wel van oordeel dat zijn ploeg de partij vroeger had kunnen beslissen. “Dankzij onze snelle omschakeling kregen we ruimte én kansen. We konden ze afmaken, maar dat is te traag gebeurd. We hadden iets sneller en ook meer moeten scoren”, aldus Wilmots, die erg tevreden was over de prestatie van diepe spits Romelu Lukaku. “Hij speelde een enorme wedstrijd. Hij won vrijwel al zijn kopduels, woog op de defensie en zorgde in zijn eentje voor een grote kans.”

‘Het was niet evident’

“Na onze match tegen Italië hadden velen ons al ongeveer begraven, maar we bereiken de achtste finales met een zes op negen. Ik ben heel blij dat we de groepsfase op deze manier overleefd hebben. Dit was een heel moeilijke groep, het was zeker niet evident”.

“We hebben ons eerste doel bereikt en staan in de achtste finales. Nu begint een volledig ander toernooi. Zondag wacht Hongarije, we zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op dat duel.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier