Wilmots: ‘Spelers die in hun eigen club niet spelen, dat is het probleem’

© Belga

Na de verloren oefeninterland tegen Japan was bondscoach Marc Wilmots duidelijk: wie niet mag meedoen bij zijn eigen club, zal het ook moeilijk krijgen om bij de Rode Duivels aan de bak te komen.

België verloor dinsdagavond in het eigen Koning Boudewijnstadion een oefeninterland tegen Japan met 2-3. Bondscoach Marc Wilmots meende nadien de reden van de nederlaag te kennen: “We hebben één groot probleem: sommige spelers missen wedstrijdritme”. Een duidelijke boodschap richting onder meer Marouane Fellaini (Manchester United) en Kevin De Bruyne (Chelsea), die bij hun clubs niet vaak

aan spelen toekomen.

‘Een paar goeie momenten’

“Ik wilde Hazard eens uittesten in een andere positie. Daarvoor dient een oefeninterland natuurlijk”, zei Wilmots over het feit dat de Chelsea-speler centraal op het middenveld startte. Samen met Mertens en Mirallas stond hij in steun van diepe spits Lukaku.

“We verloren evenwicht in die driehoek, maar hadden toch een paar goede momenten in de eerste helft”, stelde Wilmots. “Nadien zijn we te veel achteruit gaan leunen.”

Typeploeg klaar

“Het grote probleem is ook dat er spelers zijn die geen basisplaats hebben bij hun club, en die dus matchritme missen. In september en oktober kan je zoiets goedmaken dankzij de voorbereiding. Maar op een bepaald moment, wanneer je slechts twee wedstrijden speelt op 45 dagen bijvoorbeeld, wordt ook dat moeilijk. Dat hebben we vandaag gezien.”

“Het is nu aan die spelers om te kiezen of ze nog wel bij hun huidige club willen blijven strijden om een basisplaats”, waarschuwde Wilmots. “Er zal niet meer geschoven worden. Mijn typeploeg is stilaan klaar. Maar in mei zal er nog bekeken worden wie gespeeld heeft bij zijn club. Wie dan fysiek niet klaar is, zal het moeilijk krijgen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier