Wilmots: ‘Spelers zullen alles geven voor België’

Marc Wilmots: "Iedereen wil hier gerust nog drie weken langer blijven." © REUTERS

Wegens blessures en gele kaarten komen de Rode Duivels tegen Zuid-Korea op het veld met een vertimmerd elftal. Bondscoach Marc Wilmots is niet ongerust. “Er zal een goede ploeg op het veld staan en geen B-elftal.”

Bondscoach Marc Wilmots brengt een “competitieve, frisse en hongerige ploeg” aan de aftrap van de derde groepswedstrijd van de Rode Duivels op het WK in Brazilië. Dat meldde hij op een internationale persconferentie in de Corinthians Arena, aan de vooravond van de Rode Duivels-wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Wilmots moet het donderdag zonder de geblesseerden Vincent Kompany (lies) en Thomas Vermaelen (hamstrings) stellen en ging ook Axel Witsel en Toby Alderweireld rust gunnen om een schorsing te voorkomen. Daarnaast worden er nog enkele wijzigingen in de basiself verwacht.

Geen B-elftal

Over een B-elftal wil de coach echter niet spreken. “Ik heb een groep van 23 spelers en de elf die morgen starten, zijn fris en zullen alles geven voor België. Er zal een goede ploeg op het veld staan en geen B-elftal. Het klopt dat bepaalde spelers morgen wat krachten zullen kunnen sparen, maar ik heb een uitstekende kern en bijzonder veel mogelijkheden”, zei hij op de persconferentie, die met ruim 20 minuten vertraging begon.

Wilmots voelt dat zijn groep hongerig is en ver wil geraken op deze Wereldbeker. “Uiteraard hebben we allemaal zin om het WK te winnen, maar we blijven het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Details kunnen immers een wedstrijd beslissen. Kijk maar naar de partij tussen Griekenland en Ivoorkust (2-1) van gisteren. De Grieken krijgen een strafschop in de ultieme slotfase en mogen daardoor alsnog naar de tweede ronde”, aldus Wilmots.

Zes weken samen, geen problemen

De bondscoach was overigens nogmaals vol lof over zijn groep. “We leven nu al zes weken samen en hebben daar allemaal geen enkel probleem mee. Iedereen wil hier gerust nog drie weken langer blijven. Op dat vlak is dit nu alvast één van mijn mooiste Wereldbekers”, klonk het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier