Wilmots spuit rookgordijn over blessure Kompany

Vincent Kompany: Speelt hij of speelt hij niet? © REUTERS

Marc Wilmots wilde in een interview met Sporza en RTBF niks kwijt over de beschikbaarheid van Vincent Kompany tegen Rusland. “Ik stop het interview nu”, zei de bondscoach toen hij gevraagd werd of België zich zorgen moet maken om zijn kapitein.

Helemaal in het begin van het interview wilde Wilmots wel kort iets kwijt over Kompany, die eerder afwezig was op het oefenveld wegens een liesblessure waarvan de ernst niet duidelijk is.

“We wachten op nieuws over zijn toestand”, zei Wilmots. “De medische staf is er volop mee bezig.” Kompany is een doorslaggevende factor in het Belgische elftal. Wellicht wil Wilmots zijn collega bij Rusland, Fabio Capello, niet wijzer maken over zijn opstelling.

Dries Mertens had na zijn uitstekende invalbeurt tegen Algerije, waarin hij de winning goal scoorde, laten uitschijnen dat hij graag in de basis zou staan. Ook daar ging Wilmots niet op in. “

Alle opties voor mijn basisploeg liggen nog open”, zei Wilmots over zijn plannen voor de wedstrijd tegen de Russen, die zondag om 18u00 Belgische tijd op gang getrapt wordt. “Iedereen wil voor zijn land spelen, zeker wij. We zijn een hechte groep. Degenen die nu individueel hun eigen WK willen beginnen spelen zullen snel weer thuiszitten.”

Geen favoriet

“Rusland heeft veel ervaring, maar we willen winnen”, stelde Wilmots. “Wij spelen nooit op de nul, we gaan altijd voor de zege. We hebben nog één zege nodig om zeker te zijn van de achtste finales, en dat willen we zo snel mogelijk veiligstellen.”

Van een favorietenrol tegen Rusland wil ‘Das Kampfschwein’ niet horen. “Ik kijk alleen maar naar onze resultaten en het aantal punten dat we willen halen. Ik heb nog nooit gezegd dat we favoriet zijn. De media en de buitenwereld dringen ons dat op, maar wij blijven nuchter. Spanje is als favoriet aan het toernooi begonnen, en kijk waar ze nu staan. Zo snel kan het gaan.”(Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier