Wilmots: ‘Sterkste Belgische team ooit? Weet ik niet’

Marc Wilmots © BELGA

Bondscoach Warc Milmots laat niet in zijn kaarten kijken, een dag voor de Rode Duivels het tegen de Italianen opnemen in hun eerste EK-duel sinds lang.

De Rode Duivels staan maandagavond in Lyon voor hun grote vuurdoop op EURO2016. De tegenstander van de Belgen is het altijd lastige Italië, een land waar Marc Wilmots veel respect voor heeft. “We openen tegen een heel prestigieuze tegenstander”, aldus de bondscoach zondag in de catacomben van het Stade de Lyon. “Vaak groei je in een toernooi, maar daar is nu geen tijd voor, nu moet je er meteen staan in je eerste wedstrijd.”

Niet blij met Italië’

Het is al van 19 juni 2000 (de derde en laatste groepswedstrijd op EURO2000 tegen Turkije) geleden dat de Belgen nog eens in actie mochten komen op een Europees voetbalkampioenschap en morgen/maandag is het eindelijk opnieuw zo ver. Wilmots is niet blij met Italië als eerste opponent en dat die met hun misschien wel ‘zwakste lichting ooit’ naar het EK afreizen, vindt de bondscoach larie. “Net dan zijn ze het gevaarlijkst. Italië heeft spelers van heel hoog niveau. Bondscoach Antonio Conte maakt krijgers van hen en laat hen als een erg sterk blok spelen. Ik heb heel veel respect voor hem, hij is bijzonder gepassioneerd.”

Sterkste Belgische selectie ooit?

Zelf beschikt Wilmots uiteraard ook over een stevige selectie. “Of dit het sterkste België ooit is, weet ik niet, dat is moeilijk te zeggen. We hebben ons na lange tijd nu opnieuw twee keer op rij voor een groot toernooi geplaatst, maar in de jaren ’90 had je een team met onder andere Jan Ceulemans, Bruno Versavel en Marc Degryse. Ook dat was echt een goede generatie. Nu hebben we een goede generatie én veel ambitie, maar we blijven realist. Op een toernooi kan veel gebeuren.” (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier