Wilmots: ‘We willen elke wedstrijd winnen, maar tegen Luxemburg is het resultaat niet het allerbelangrijkste.’

© BelgaImage

Voor bondscoach Marc Wilmots moet de wedstrijd tegen Luxemburg de Duivels vooral de kans geven om nog enkele zaken bij te schaven op tactisch vlak.

De Rode Duivels hebben op zondag 25 mei in de Cristal Arena een laatste keer getraind voor de oefeninterland tegen Luxemburg. Dinsdag 27 mei vertrekt de groep van bondscoach Marc Wilmots op trainingskamp naar Zweden voor het tweede gedeelte van de WK-voorbereiding.

“Iedereen groeit stilaan naar zijn beste niveau toe”, zei Wilmots na de training, die plaatsvond achter gesloten deuren. “Het doel is om op 17 juni, op de dag van de eerste WK-wedstrijd tegen Algerije, klaar te staan met een groep van 23 topfitte spelers.” “De wedstrijd tegen Luxemburg geeft ons de kans om nog enkele zaken bij te schaven op tactisch vlak”, zegt Wilmots. “Om de spelers te laten kennismaken met hun tegenstander van maandag, heb ik vanavond nog een tactische bespreking gepland. Voor mij maakt het geen verschil uit tegen wie we spelen. Ik bereid elke wedstrijd op dezelfde manier voor.”

“We willen elke wedstrijd winnen, maar tegen Luxemburg is het resultaat niet het allerbelangrijkste. Het is vooral de bedoeling om matchritme op te doen en om ons optimaal voor te bereiden op het WK.”

Volwassen groep

Met Adnan Januzaj en Divock Origi nam Wilmots twee jonge nieuwkomers op in zijn selectie. Volgens de bondscoach verloopt hun integratie bijzonder vlot. “De jonge spelers werden warm onthaald en dat verbaast me niet. De integratie van een nieuwe speler in onze groep verloopt immers altijd zonder problemen. Dat is ooit wel anders geweest. Ik heb het gevoel dat de groep nu veel volwassener is dan twee jaar geleden.”

Doelmanperikelen
Simon Mignolet zal niet in doel staan in het oefenduel van België tegen Luxemburg. Het sluitstuk van Liverpool heeft een lichte spierverrekking en bondscoach Marc Wilmots wil geen risico’s nemen met het oog op het WK.
“Scan @smignolet heeft lichte verrekking aangetoond in spier rond bekken. Nemen geen enkel risico, Simon zal vanavond dus niet spelen îbellux”, tweet de bondscoach. Door het forfait van Mignolet zal in principe Sammy Bossut (Zulte Waregem) het Belgische doel in de Genkse Cristal Arena verdedigen.

Dries Mertens niet
Ook Dries Mertens zal niet van de partij zijn tegen Luxemburg. De flankaanvaller van het Italiaanse Napels sukkelt eveneens met de dij. “Dries zal zeker niet spelen tegen Luxemburg”, aldus Wilmots. “Hij wou gewoon trainen, maar dat heb ik hem afgeraden. We willen geen onnodige risico’s nemen en daarom krijgt hij rust.”

Alderweireld en Vandenborre wel
Toby Alderweireld, die het voorbije weekend de finale van de Champions League speelde met Atlético Madrid, sluit zondagavond aan bij de groep. Thibaut Courtois, die eveneens aantrad in de finale, zal de Rode Duivels vervoegen op hun stage in Zweden. De bondscoach gaf nog aan dat Alderweireld en Anthony Vanden Borre tegen Luxemburg elk een helft zullen spelen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier