‘Wilmots weet niet wat zijn beste basiselftal is, maar vervangt goed’

Rode Duivels vieren © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Welk van de acht resterende landen heeft het meeste kans om wereldkampioen te worden? Over die vraag boog ook de Britse kwaliteitskrant The Independent zich.

The Independent analyseerde alle kwartfinalisten en kwam tot de conclusie dat Argentinië, zaterdag tegenstander van de Rode Duivels in Brasilia, op dit moment dé favoriet is.

‘Lionel Messi heeft bevestigd, zijn ploegmaats niet, dus hij draagt het team. Terwijl de aanval het min of meer laat afweten, blijken ze defensief echter sterker dan verwacht (slechts 3 tegengoals). Een groot voordeel is ook dat ze veel supporters in Brazilië hebben en nog niet in het hete noorden hebben moeten spelen.’ Daarom krijgt Argentinië als kandidaat-wereldkampioen van de krant een 7 op 10.

Gastland Brazilië, Duitsland en Nederland worden volgens The Independent de andere drie halvefinalisten, zij krijgen een 6 op 10.

‘De Seleçao overtuigden ook nog niet en zijn heel afhankelijk van Neymar, maar hebben het thuisvoordeel en de steun van het publiek,’ luidt het. ‘De Mannschaft startte sterk maar zakte door blessures en ziektes wat weg. In doel (Manuel Neuer) en in de spits (Thomas Müller) staan wel twee spelers die een zege kunnen forceren. Oranje wordt dit keer eens níet geteisterd door ego’s en heeft met Robben de beste aanvaller in de finalerondes. Defensief is er een pak minder ervaring.’

België, Colombia en Frankrijk geeft The Independent een 5 op 10. Over de Rode Duivels: ‘Ze maken hun status als outsider waar zonder echt goed te spelen en bereiken voor het eerst sinds 1986 de kwartfinales. Bondscoach Marc Wilmots lijkt echter niet te weten wat zijn beste basiselftal is,’ vindt de krant. ‘Hij beschikt wel over benijdenswaardige opties op de bank en heeft die tot hiertoe in het toernooi goed gebruikt.’

Voor Costa Rica is het sprookje stilaan ten einde en zullen de Nederlanders een maatje te sterk zijn, zo voorspelt The Independent nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier