Wilmots: ‘Wij verdedigend zwak? Daar motiveer ik mijn spelers mee’

Marc Wilmots © BELGA

Marc Wilmots is blij dat de opener van de Rode Duivels op dit EK – maandag om 21u in Lyon tegen Italië – dichterbij komt. “We hebben hard gewerkt, ons EK mag echt beginnen”, zei hij na de training van de Belgen.

Marc Wilmots werd tijdens zijn perspraatje geconfronteerd met de woorden van de Italiaanse aanvaller Lorenzo Insigne. “Natuurlijk zullen we aanvallen, in de verdediging staan ze namelijk niet erg compact”, had die eerder op de dag laten optekenen in Montpellier, de Italiaanse uitvalsbasis. “Voorin zijn de Rode Duivels sterk, achterin willen we hen in de problemen brengen.”

“Dat België verdedigend te pakken is?”, repliceerde Wilmots. “Dat zal ik wel met mijn spelers bespreken, dat artikel laat ik printen en hang ik op in de kleedkamer. Zo zal ik mijn spelers nog wat meer motiveren”.

‘De motivatie is er’

Wilmots bekeek eerder op de dag de beelden van de oefenduels van de Squadra tegen Schotland en tegen Finland. “Italië is heel sterk achteraan en ook Candreva is in uitstekende doen. Het valt af te wachten wie er op het middenveld speelt – De Rossi of Motta – en voorin denk ik dat Pelle en Eder of Zaza zullen starten. Ik verwacht Italië in een 5-3-2, ze vormen een sterk collectief blok en zijn uitstekend in de omschakeling. Zelf zullen we lengte, kracht, loopvermogen en veel discipline nodig hebben, de motivatie is er alvast”, besloot de bondscoach.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier