Wisselen Fellaini en Lukaku van club?

© EPA

Nu Rode Duivel Marouane Fellaini te kennen heeft gegeven dat hij Everton wil verlaten, linkt de Britse pers hem nadrukkelijk aan Manchester United en Chelsea.

Fellaini stak in een interview met Het Nieuwsblad niet onder stoelen of banken dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. “Ik ben aan mijn vijfde seizoen bij Everton bezig. Het zal een van mijn laatste zijn. In januari of in juni trek ik naar een andere club of een andere competitie.”

Op zijn Facebookpagina probeerde hij de gemoederen bij de Evertonfans te bedaren – “Ik wil eraan herinneren dat ik heel blij ben in Liverpool en dat ik klaar ben om te gaan voor de doelen van Everton” – maar zijn eerdere uitspraken ontkennen deed Fellaini niet.

Ruil Fellaini-Lukaku?

Volgens de Britse vooraanstaande krant The Guardian hebben de uitspraken van Fellaini, die sterk aan het seizoen begon, de interesse van onder meer Manchester United en Chelsea gewekt. Manchester United-manager Alex Ferguson zag ook hoe Everton onder impuls van Fellaini de Red Devils op de eerste speeldag in de Premier League meteen een zure nederlaag (1-0) toedienden.

Toch lijkt echter Chelsea over de beste papieren te beschikken. Zo staat Everton-manager David Moyes bekend als een grote fan van Romelu Lukaku, die momenteel door Chelsea aan West Bromwich Albion wordt uitgeleend. Een aanbod waarbij Everton geld plus Lukaku krijgt, zou Moyes wel eens kunnen overtuigen om Fellaini naar de Blues te laten vertrekken.

Naast Chelsea en Man. United wordt Fellaini ook gelinkt aan Manchester City, Paris Saint-Germain, Anzji Machatchkala, Zenit Sint-Petersburg en Real Madrid.

Ooit duurste Belg Everton nam Fellaini in 2008 over van Standard voor 18 miljoen euro, toen een recordbedrag voor een Belgische speler. In 140 matchen voor de Toffees scoorde hij 22 keer. Vanavond speelt hij met de Rode Duivels tegen Kroatië. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier