Witsel: ‘We hebben nog niets bereikt met deze ploeg’

Axel Witsel omhelst Lukaku. © BELGA

Sport/Voetbalmagazine pakt in zijn WK-special uit met een interview met Axel Witsel, de leider op het middenveld van de Rode Duivels. Een fragment.

S/VM: Met al het succes en het geld dat deze groep vergaart, hoe verklaar je dat niemand het hoog in de bol krijgt?

“Ten eerste omdat de coach erg veeleisend is en ons altijd met de voeten op de grond houdt. Ten tweede omdat wij gewoon zo zijn. We beseffen dat we ons wel gekwalificeerd hebben voor het WK maar dat we nog geen groot toernooi gespeeld hebben. We hebben eigenlijk nog niks bereikt met deze ploeg.”

S/VM: De verwaandheid is dus voor na het WK?

(lacht) “Neen hoor, wij zullen nooit een dikke nek krijgen.”

S/VM: Die nederigheid en eenvoud, is dat niet iets typisch Belgisch?

“Ja, je zou dat kunnen zeggen. Om grootse dingen te verwezenlijken moet je altijd in het achterhoofd houden waar je vandaan komt en de voetjes op de grond houden. Je kunt snel aan de top geraken in het voetbal, maar het kan ook snel weer bergaf gaan.”

“Je kunt een mooie kwalificatiecampagne spelen en dan niets meer, als je zou denken dat je al alles bereikt hebt en bij de beste ploeg van de wereld speelt. Zo denken wij niet.”

“We willen het goed doen op het WK, gewoon omdat het ons eerste groot toernooi is. We hebben honger en we willen zo goed presteren als in de kwalificatiewedstrijden.”

Stéphane Vande Velde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier