WK-kwalificatie: Portugal klopt Zweden, Oekraïne verrast Frankrijk

In de heenronde van de barragewedstrijden voor het WK voetbal 2014 in Brazilië won Portugal met 1-0 van Zweden. Frankrijk ging tot ieders verrassing met 2-0 de boot in tegen Oekraïne.

Cristiano Ronaldo maakte in Lissabon het enige doelpunt in de match Portugal-Zweden, een van de heenwedstrijden van de Europese barrages voor het WK voetbal 2014. Ronaldo opende in de 82e minuut de score in een wedstrijd die op 0-0 leek af te stevenen. De sterspeler van Real Madrid kopte de bal al duikend in doel. Drie minuten later was hij dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Oekraïne verrast

Frankrijk moest met 2-0 het onderspit delven tegen Oekraïne. Zozulya opende de score in de 62e minuut en versierde 20 minuten later een strafschop, die omgezet werd door Jarmolenko. In een turbulente slotfase liep Fransman Koscielny nog tegen een rode kaart aan. Ook de Oekraïners beëindigden de wedstrijd met tien, na een tweede gele kaart voor Koetsjer.

Ook Grieken winnen

Griekenland versloeg Roemenië met 3-1. Mitroglou bracht de Grieken na 15 minuten op voorsprong, maar vijf minuten later maakte Stancu gelijk. Salpingidis (21.) en Mitroglou (67.), met zijn tweede goal van de avond, legden de eindstand vast. Bij de Roemenen liep de invaller Lazar in de toegevoegde tijd tegen een tweede gele kaart aan.

IJslands mirakel

Eerder op de avond hield IJsland met tien man stand tegen Kroatië (0-0). De terugwedstrijden vinden dinsdag plaats. (Belga/TV)