WK-tegenstander Zuid-Korea verliest van Tunesië van Leekens

© AFP

Zuid-Korea heeft in het World Cup Stadium in Seoel zijn eerste oefeninterland in zijn WK-voorbereiding met 0-1 verloren van het Tunesië van bondscoach Georges Leekens.

Zuid-Korea, een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de poulefase van het WK in Brazilië, heeft zijn eerste oefeninterland in zijn WK-voorbereiding met 0-1 verloren van het Tunesië van bondscoach Georges Leekens, de laatste tegenstander van de Belgen voor de afreis naar Brazilië.

Zouheir Dhaouadi scoorde in het World Cup Stadium in Seoel vlak voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Daarnaast viel er nog slecht nieuws voor de jeugdige Zuid-Koreanen te noteren, want verdediger Jeong-Ho Hong moest na 58 minuten geblesseerd naar de kant.

Miami

Voor de Zuid-Koreanen van bondscoach Hong Myung-bo was het meteen het laatste oefenduel voor eigen publiek. De Taeguk Warriors zakken immers vrijdag naar het Amerikaanse Miami af, waar ze op 9 juni oefenen tegen Ghana.

Drie dagen later nemen ze het vliegtuig richting Brazilië, waar ze het op het WK in groep H opnemen tegen de Rode Duivels, Rusland en Algerije.

Rode Duivels

Voor Georges Leekens was het dus een geslaagd debuut als bondscoach bij de Noord-Afrikanen. Op 7 juni werken ze in Brussel nog een oefenwedstrijd tegen België af.

Voor de Rode Duivels is dat de afscheidswedstrijd voor het thuispubliek. Nadien nemen ook zij het vliegtuig richting Brazilië. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier