Xavi (37) is bezig aan laatste seizoen en wil daarna trainer worden

Xavi © Belga Image

De Spaanse middenvelder heeft een palmares om ù tegen te zeggen.

Xavi Hernandez hangt binnenkort zijn voetbalschoenen aan de haak. Tegenover het Spaanse dagblad Sport bevestigt de 37-jarige middenvelder dat hij het seizoen bij zijn Qatarese club Al-Sadd nog uitdoet. Daarna richt hij zich op een trainerscarrière.

Ik ben sneller moe, recupereer minder snel

‘Dit wordt zeker mijn laatste jaar als voetballer. Volgend jaar wil ik een licentie als coach behalen en trainer worden’, zegt Xavi. ‘Ik heb altijd het geluk gehad weinig geblesseerd te zijn. Nu nadert mijn carrière het einde. In Qatar ben ik aan het afbouwen. Ik ben sneller moe, recupereer minder snel.’

Indrukwekkend palmares

Xavi maakte tussen 1998 en 2015 het mooie weer bij Barcelona. Hij won met de Catalanen onder meer acht keer de Spaanse titel, drie keer de Copa del Rey en vier keer de Champions League.

De Spanjaard speelde 133 keer voor de nationale ploeg (13 goals) en werd met zijn land wereldkampioen (2010) en twee keer Europees kampioen (2008 en 2012).

‘Barça is de moeilijkste club ter wereld’

Sport/Voetbalmagazine publiceerde in september jl. nog een interview met Xavi in de Qatarese hoofdstad Doha, waarin hij onder andere zijn visie over zijn ex-club Barça gaf. Lees het integrale interview.