Xherdan Shaqiri: ‘Ik hoop dat Puma geen condooms maakt’

Granit Xhaka © Belga Image

Geen doelpunten tijdens Zwitserland – Frankrijk, maar wel vier gescheurde shirts van Puma en een ontplofte bal van Adidas. Beide fabrikanten van sportkledij gaan onderzoeken wat er aan de hand is.

Puma kreeg op Twitter heel wat spottende opmerkingen over zich heen. De Zwitserse verdediger Granit Xhaka moest maar liefst twee keer naar de zijlijn om een gescheurd shirt te vervangen en ook de shirts van Admir Mehmedi en Breel Embolo scheurden tijdens de wedstrijd bij confrontaties die nochtans niet echt heftig leken te zijn. Tegenover het Zwitserse blad Blick grapte de Zwitserse sterspeler Xherdan Shaqiri: ‘Ik hoop dat Puma geen condooms produceert’.

Puma zelf laat weten dat het de shirts onder de loep zal nemen. ‘Onze experten onderzoeken op dit ogenblik het materiaal van de shirts. Zodra we de oorzaak kennen, zullen we daarover berichten’, stelde een woordvoerster. Ze beklemtoonde dat in de 10 andere EK-wedstrijden met door Puma uitgeruste teams er geen problemen waren met gesneuvelde shirts.

Daarnaast ontplofte in dezelfde wedstrijd ook een bal van UEFA-partner Adidas bij een duel tussen de Fransman Antoine Griezmann en de Zwitser Valon Behrami. Ook Adidas kondigt aan een en ander te onderzoeken. ‘Zulke incidenten zijn uitzonderlijk zeldzaam. De reden is nog niet duidelijk, maar de Beau Jeu wordt geroemd door kenners voor zijn bijdrage aan de opwindende start van het toernooi.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier