Yannick Ferreira-Carrasco: ‘Ik wil mee naar Brazilië’

© IMAGEGLOBE
Thomas Bricmont

Alsof de weelde van onze nationale ploeg nog niet groot genoeg is, kloppen er al andere talenten op de deur. Zoals Yannick Ferreira-Carrasco, basisspeler bij AS Monaco.

Alsof de weelde van onze nationale ploeg nog niet groot genoeg is, kloppen er al andere talenten op de deur. Zoals Yannick Ferreira-Carrasco, basisspeler bij AS Monaco.

Bij onze nationale U21 is Yannick Ferreira-Carrasco een van de sterkhouders. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem onder meer over zijn toekomst als Rode Duivel. “Ik heb een dubbel doel voor ogen: me kwalificeren met de Belgische beloften voor het EK 2015 en met de Rode Duivels mee naar het WK in Brazilië gaan”, vertelt de flankaanvaller in een interview.

Een telefoontje van de bondscoach heeft hij evenwel nog niet gekregen. “Ik vermoed dat hij dat wel zal doen op de dag dat hij me voor het eerst selecteert. Ik heb wel gehoord dat er vorig seizoen scouts van de Rode Duivels me zijn komen bekijken in Monaco.”

Dat Ferreira-Carrasco droomt van een mooie carrière bij de Belgische nationale ploeg is niet zo evident als het lijkt. Ook Portugal en Spanje hengelden naar zijn diensten.

Ferreira-Carrasco: “Dat is niet meer dan normaal als je weet dat mijn moeder Spaanse is en mijn vader Portugees. Maar ik heb altijd voor de Belgische jeugdteams gespeeld dus het is logisch dat ik droom van de Rode Duivels en het WK.”

Ondertussen zijn de Rode Duivels ook in Frankrijk een kwaliteitslabel geworden, zo merkte de twintigjarige Vilvoordenaar.

“Men vraagt me vaak hoe het mogelijk is dat zo’n klein landje zo’n goeie nationale ploeg kan hebben. Al mag het niet zo zijn dat alleen de goede resultaten ervoor zorgen dat je voor de Rode Duivels wil spelen. Ik ben er zeker van dat de spelers net zo graag voor hun land speelden in de periode dat het wat minder draaide. Ik vind dat je je als speler bewust moet zijn van het belang van zo’n nationale selectie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier