Zaak-Tchité uitgesteld tot december

© Belga

Al twee jaar wacht de Standardspits om te weten of hij voor de Rode Duivels mag spelen.

Het Hof van Beroep van Brussel heeft de zaak van Standardspits Mohamed Tchité tegen de Wereldvoetbalbond FIFA uitgesteld.

Eén van de drie magistraten was donderdag ziek en kon niet op de zitting aanwezig zijn. Bovendien was er geen vervanger beschikbaar, zodat het hof besliste om de pleidooien in de zaak tot 2 en 9 december uit te stellen.

“De volgende kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels voor het EK 2012 vinden begin 2011 plaats. Als de pleidooien effectief begin december plaatsvinden, vormt dat geen probleem,” zei meester Grégory Ernes, de advocaat van Tchité, aan Belga. “We mogen voor het einde van het jaar een uitspraak verwachten”.

Zaak

Al twee jaar wacht Tchité – die de Burundese, Rwandese, Congolese en sinds 2008 ook de Belgische nationaliteit bezit – om te weten of hij voor de Rode Duivels mag spelen.

Als junior heeft Tchité ooit voor Burundi gespeeld. De FIFA gelooft dat hij ook ooit voor Rwanda heeft getekend. Volgens het reglement mag een speler slechts één keer van nationale ploeg veranderen. Tchité zelf beweert dat het ondertekende contract vals is.

De 26-jarige spits wil echter graag voor België aantreden en besloot onlangs om zelf naar de rechtbank te stappen om aan te tonen dat zijn aansluiting bij Rwanda wel degelijk vervalst is.

Hij trok eerst naar de rechtbank van eerste aanleg, maar die stelde de zaak uit tot eind juni 2011. Tchité besliste daarop om ook naar het Brusselse Hof van Beroep te stappen, maar ook die zag zich dus genoodzaakt om de zaak uit te stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier