‘Ze hebben hem gedood’: Argentijnse fans eisen in protestmars opheldering over dood Maradona

Aan de protestmars voor gerechtigheid namen Maradona's voormalige echtgenote Claudia Villafañe (midden) en zijn dochters Dalma (1e v. links) en Gianinna (2e v. links) deel. © Belga Image

Fans van Diego Maradona hebben in Argentinië betoogd voor opheldering over hoe de voetballegende om het leven is gekomen. Daarbij scandeerden ze: ‘Hij is niet gestorven, ze hebben hem gedood’.

Aan de protestmars voor gerechtigheid namen Maradona’s voormalige echtgenote Claudia Villafañe en zijn dochters Dalma en Gianinna deel. Dat blijkt uit foto’s die woensdagavond gepubliceerd werden. Volgens Argentijnse media verdwenen de vrouwen van het toneel toen de optocht chaotischer werd.

De krant La Nación beweert dat ook Maradona’s jongste zoon uit een andere relatie, Dieguito Fernando (8), aanwezig was, net als voormalige voetbalcollega’s zoals oud-international en -doelman Sergio Goycochea.

Hersenoperatie

Maradona stierf op 25 november op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval. Enkele weken voordien onderging hij een hersenoperatie waarbij een bloedprop werd verwijderd.

Een medische commissie van experts onderzoekt sinds maandag of er al dan niet personen verantwoordelijk zijn voor de dood van de Argentijnse voetballegende.

Het Openbaar Ministerie heeft een gerechtelijk onderzoek vanwege dood door schuld ingesteld tegen minstens zeven leden van het medisch team dat Maradona behandelde. Het onderzoek richt zich op onder anderen neurochirurg Leopoldo Luque en psychiater Agustina Cosachov.