Zenuwenoorlog bij Frankrijk

© IMAGEGLOBE

Bondscoach Laurent Blanc moet brandjes blussen.

De verrassende 2-0-nederlaag tegen Zweden blijft nazinderen bij les Bleus. L’Equipe onthult immers dat Hatem Ben Arfa persoonlijk aan bondscoach Laurent Blanc ging vragen om naar huis te worden gestuurd, terwijl Samir Nasri aan collega-middenvelder Alou Diarra vroeg om beleefd te blijven wanneer hij op het veld hem verwijten toeschreeuwt.

Ben Arfa kreeg dan eens een basisplaats, maar werd na een uur gewisseld door Malouda. Na de wedstrijd vond een duidelijke geïrriteerde bondscoach Laurent Blanc het nodig om de Newcastlemiddenvelder er op te wijzen dat hij nog moest wachten met te bellen naar zijn familie. Ben Arfa reageerde meteen, als een vlieg gestoken, door te melden dat hij niet tevreden was met zijn vervanging. “Anderen waren nog slechter dan ik”, riep hij naar zijn trainer. Ben Arfa voegde er zelfs aan toe dat Blanc hem maar naar huis moet sturen als hij geen voldoening geeft op het veld. De bondscoach nuanceerde alles. “Het was warm in de kleedkamer. Dat is altijd zo en zeker na een nederlaag. De emoties laaien dan wat hoger op.”

Ondertussen lijkt ook Samir Nasri wat uit de gratie te vallen. Tegen Spanje wil Blanc uitpakken met een ploeg die vlug naar voor speelt, waardoor de middenvelder van Manchester City – die voorstander is van combinatiespel op de korte ruimte – naar de invallersbank dreigt te verhuizen. Jérémy Ménez en Mathieu Valbuena lijken dan betere opties in steun van diepe spits Karim Benzema.

Vooral Diarra ergert zich momenteel blijkbaar mateloos aan de attitude van Nasri en Ben Arfa. Ze zouden verzaken aan hun verdedigende taken bij balverlies en een motivatie missen. Daardoor zou de stofzuiger heel agressieve termen hebben gebruikt om het duo voor hem aan te zetten tot meer actie. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier