Zidane haalt meteen eerste versterking naar Real: Eder Militao

Eder Militao (L) © Belga Image

De Braziliaanse verdediger Eder Militao verlaat aan het einde van het seizoen FC Porto voor Real Madrid, waar hij een contract ondertekende tot medio 2025.

Dat maakte Real bekend. Aan de transfer hangt ook een stevig prijskaartje van 50 miljoen euro vast, liet Porto weten. Dat bedrag stond immers opgenomen in een vertrekclausule.

‘300 miljoen euro transferbudget’

Bij de Koninklijke is de 21-jarige Braziliaanse international de eerste versterking sinds de terugkeer van Zinédine Zidane, die maandag in de Spaanse hoofdstad overnam van tussenpaus Santiago Solari.

Volgens Spaanse bronnen heeft Zidane stevige garanties gekregen bij zijn terugkeer naar Santiago Bernabeu, waar komende zomer heel wat transferbedrijvigheid verwacht wordt. Om het zwalpende Real onder handen te nemen zou de Fransman een budget van 300 miljoen euro ter beschikking krijgen.

Militao speelt nog maar sinds begin dit seizoen voor Porto, maar de van Sao Paulo overgenomen verdediger maakte meteen indruk.

De terugkeer van Zidane betekent mogelijk ook goed nieuws voor Eden Hazard, die al een tijdje aan Real gelinkt wordt en vorige zomer pas in extremis een transfer zag afspringen. Zidane heeft immers nooit weggestoken een grote fan van de aanvoerder van de Rode Duivels te zijn.