Zinédine Zidane volgt Rafael Benitez op bij Real Madrid

Zinédine Zidane © Belga Image

De Spaanse topclub Real Madrid wisselt van trainer. De samenwerking met Rafael Benitez wordt stopgezet, hij wordt opgevolgd door de Franse ex-international Zinédine Zidane.

Het nieuws over het ontslag van Rafael Benitez deed al enkele uren de ronde in de media en werd door Real Madrid-voorzitter Florentino Perez op een persconferentie bevestigd. De beslissing viel maandag in de vooravond na een vergadering van de Raad van Bestuur.

‘Heel Madrid staat achter jou’

Met niemand minder dan Zinédine Zidane stelde Real meteen een opvolger aan. De voormalige Franse international was tot maandag coach van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de club. De 43-jarige Zidane speelde van 2001 tot 2006 voor Real, in het seizoen 2013-2014 was hij bij de hoofdmacht van de Koninklijke de assistent van Carlo Ancelotti.

‘We hebben de beste club ter wereld en de beste supporters’, stelde Zidane op de persconferentie. ‘Ik ga mijn best proberen te doen, we komen er wel. Ik zet me met hart en ziel in voor deze missie’. ‘Je hebt ons vertrouwen en onze steun’, klonk het bij Perez. ‘Heel Madrid staat achter jou’.

Gelijkspel

De 55-jarige Benitez volgde in juni van vorig jaar Ancelotti op. Eind november wankelde de stoel van de Madrileen al eens, na een 0-4 pandoering in de Clasico tegen rivaal FC Barcelona. Voorzitter Perez bevestigde toen echter het vertrouwen in Benitez.

Ditmaal staat Benitez dus wel op straat. Zondag kwamen de Madrilenen niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Valencia. In de Primera Division is de club na 18 speeldagen derde in de stand met 37 punten. Het telt vier punten minder dan leider en stadsgenoot Atlético Madrid. FC Barcelona is tweede met 39 punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier