Zitten Chinezen achter Witsel, Fellaini én Wilmots aan?

Marc Wilmots, Axel Witsel en Marouane Fellaini: in het vizier van een club uit Sjangai? © Belga/AFP
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Een club uit Sjanghai zou veel geld overhebben om Rode Duivels Axel Witsel en Marouane Fellaini naar China te halen. En ook bondscoach Marc Wilmots zou gegeerd zijn in het Verre Oosten.

Zowel Axel Witsel, Marouane Fellaini als Marc Wilmotszijn zeer hot in China, zo werd aan Sport/Voetbalmagzine bevestigd door iemand die nauw bij het dossier betrokken is.

Witsel was de eerste op wie een bod werd uitgebracht. Hij weigerde, omdat hij droomt van Italië en Engeland. Maar de Aziaten hebben hun fierheid. Het is een club uit Sjanghai die haar zinnen heeft gezet op Witsel en die gedurende vier jaar 10 miljoen per seizoen wil uitgeven. En nog straffer: Fellaini kreeg nadien een gelijkaardig bod van diezelfde club.

Het voorstel is zo reusachtig dat Witsel erover nadenkt. Zijn entourage is de contracten gaan napluizen. Axel en zijn Rafaella, een van de populairste wags van het EK, rekenden uit dat hun dochtertje vijf zou zijn aan het einde van dat contract en dat ze op schoolgebied dus geen problemen zou kennen door dat avontuur. Het speelt in hun hoofden.

Nog steeds diezelfde club uit Sjanghai wil ook Marc Wilmots bij de Rode Duivels losweken. De Chinese regering heeft zich achter het project geschaard en is tot veel bereid om het land op de voetbalkaart te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier