Zlatan Ibrahimovic: ‘Het systeem is ziek’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een uitgebreid interview met PSG-vedette Zlatan Ibrahimovic. Enkele passages…

Volg Sportmagazine.be op Facebook en Twitter.

Zlatan Ibrahimovic over…

… zijn verleden als ‘kleine’ dief:

“Het ging om de kick. Als ik vandaag met mijn oude vrienden naar een supermarkt ga, dan doen ze nadien in de auto hun jas uit en vallen de gejatte spulletjes eruit. Ik vraag hen dan of ze wel goed bij hun hoofd zijn. Ik zou de hele winkel kunnen opkopen, maar daar gaat het niet om. Ze doen dat voor hun plezier. Wij zijn zo opgegroeid. Ik ben slimmer geworden en ik ben rijk, maar mijn afkomst zal ik nooit kunnen loochenen. Hoe zeggen ze het ook weer? Je krijgt de jongen uit het getto, maar het getto niet uit de jongen.”

… zijn hekel aan verdedigen:

“Het ligt me niet. Overal waar ik kom, is er wel iemand die zich daarover opwindt. Elke trainer denkt dat hij het beter weet. En bij Ajax liep ook nog Louis van Gaal rond. Die was technisch directeur en tekende mij met een potlood voor waar ik moest lopen. Ik heb hem gezegd: ‘Ho effe, maestro, jij hebt niks over mij te zeggen. Ga maar in je bureautje brieven zitten schrijven!’ Zijn manier van doen werkte mij serieus op de zenuwen.”

… de recordtransfer van Gareth Bale:

“Vier jaar geleden gaf Barcelona 76 miljoen uit voor mij. Ik was dat bedrag niet waard. Honderd miljoen voor Bale? Die is dat ook niet waard. Het systeem is ziek. De salarissen die wij opstrijken: waanzin. Geen enkele voetballer is zo veel geld waard.” (MG/JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier