Zo zijn Colombianen en Fransen ontvangen bij terugkeer van WK (foto’s, video)

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Colombiaanse selectie is bij haar terugkeer uit Brazilië door tienduizenden mensen enthousiast onthaald in de hoofdstad Bogota. Ook de Fransen werden in Parijs opgewacht door supporters. Beide landen strandden net als België in de kwartfinales van het WK.

Supporters van de Rode Duivels die de spelers feestelijk wilden verwelkomen bij hun terugkeer uit Brazilië en handtekeningen en foto’s verzamelen, zijn eraan voor de moeite. De Belgische Voetbalbond (KBVB) roept de fans nadrukkelijk op om niet naar de luchthaven in Zaventem af te zakken. Ook festiviteiten in Brussel staan niet op het programma, de KBVB organiseert een fandag op 6 september, twee maanden na de terugkeer van de Rode Duivels dus.

Feest in Bogota

Het contrast met Colombia, dat net als België in de kwartfinales werd uitgeschakeld, kan haast niet groter. De spelers en de technische staf zijn bij hun terugkeer als helden onthaald in de hoofdstad Bogota. Het team van de Argentijnse coach Jose Pekerman stootte voor het eerst door tot de kwartfinales. Daarin bleek gastland Brazilië vrijdag net te sterk (2-1).

Het eerbetoon aan sterspeler James Rodriguez en zijn teammaats begon al op de luchthaven. Daar zorgde de brandweer voor een spectaculair watergordijn. Via de rode loper ging het vervolgens richting een open bus. Die bracht de selectie naar het Simon Bolivar Park, het belangrijkste park in Bogota, waar een groot feest was gepland. De voetballers en begeleiders werden er toegejuicht door 100.000 enthousiaste Colombianen…

Zo zijn Colombianen en Fransen ontvangen bij terugkeer van WK (foto's, video)
© Belga Image
Zo zijn Colombianen en Fransen ontvangen bij terugkeer van WK (foto's, video)
© Belga Image

Les Bleus in Le Bourget

Ook de Franse nationale ploeg werd feestelijk ontvangen, zij het door iets minder supporters, enkele honderden. Terwijl het voor de Colombianen om hun beste WK-prestatie ooit ging, hebben Les Bleus in 1998 al eens een wereldbeker mee naar huis gebracht. In Brazilië sneuvelde het team van bondscoach Didier Deschamps in de kwartfinales tegen Duitsland (1-0).

Toch werden de spelers luid toegejuicht bij hun aankomst op Le Bourget, nabij Parijs. Paul Pogba en co maakten even tijd om handtekeningen uit te delen en met supporters op de foto te gaan. ‘Dit had ik echt niet verwacht,’ zei verdediger Bacary Sagna. Bekijk de beelden…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier