‘Zonder ruzies zie ik Frankrijk ver geraken’

© AFP

In de aanloop naar het WK peilt Sport/Voetbalmagazine bij acht analisten naar hun verwachtingen. Vandaag: VRT-journalist Peter Vandenbempt.

1. Wie wordt wereldkampioen?

Brazilië is voor mij de te kloppen ploeg. Vorig jaar tijdens de Confederations Cup is gebleken dat het thuisvoordeel voor een enorme boost zorgt. Hoewel ze niet over een centrumspits van wereldniveau beschikken, hebben ze toch een uitstekend voetballende ploeg.

2. Hoe gaan de Rode Duivels het doen?

Het is heel simpel: alles wat minder is dan de tweede ronde is slecht. Plaatsen de Rode Duivels zich voor de knock-outfase, dan is het geen drama wanneer ze eervol ten onder zouden gaan tegen Portugal of Duitsland. Al zie ik niet in hoe ze Ronaldo topfit gaan krijgen en ook Duitsland heeft een handvol spelers in de lappenmand liggen. Laat het mij zo stellen, de kwaliteit en het potentieel is er. Nu is het aan onze jongens om het te doen.

3. Wie gaat verrassen?

Als ik er één land moet uitpikken, dan kies ik voor Frankrijk. Werp een blik op hun middenveld en je moet toch even gaan zitten. Pogba, Matuidi … dat zijn geen sukkelaars. Ribéry ondervindt momenteel nog wat last aan de rug, maar mits een goede behandeling zie ik hem straks gewoon voetballen. Vooraan beschikken de Fransen met Benzema ook nog over een wereldspits. Ik verwacht veel van dit team, op één voorwaarde: dat er geen ruzie in de rangen sluipt.

Peter Vandenbempt is radio- en tv-journalist en verschijnt tijdens de competitie wekelijks in Sport/Voetbalmagazine in de onvolprezen plus-minrubriek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier