Zulte Waregem aast op Rossini (en meer mentaliteit)

© Belga

Belgische aanvaller van Italiaanse origine ligt in principe nog tot juni 2013 onder contract bij KV Kortrijk.

Vorige week kondigde KV Kortrijk aan dat de Kameroense spits Ernest Nfor de overstap maakt van Zulte Waregem naar Kortrijk. De geruchten klinken intussen steeds luider dat Giuseppe Rossini, de targetspits van Kortrijk, straks de omgekeerde beweging maakt.

De Belgische aanvaller van Italiaanse origine ligt in principe nog tot juni 2013 onder contract bij KV Kortrijk. Rossini werd dit seizoen clubtopschutter met acht goals, maar was in Kortrijk altijd een omstreden figuur.

“Ik kan bevestigen dat we Rossini graag zouden binnenhalen”, zegt Patrick Decuyper, afgevaardigd bestuurder van Zulte Waregem. “Maar de deal is nog niet volledig rond. Na het vertrek van Nfor, die weg moest omwille van disciplinaire problemen met Hugo Broos, moeten we sowieso op zoek naar versterking voor ons offensief compartiment. Dat beide spitsen straks misschien van club wisselen, staat volledig los van elkaar. Het gaat niet om een ruiloperatie, maar om twee apart onderhandelde transfers.”

Zulte Waregem legt zijn focus in deze transferperiode vooral op mentaliteit en ervaring, aldus Decuyper. “Onze kern moet opnieuw een mix zijn van ervaren en jonge spelers. Er loopt hier al veel talent rond, maar we missen nog een paar leiders. Mannen die met de vuist op tafel durven slaan, zoals Ludwin Van Nieuwenhuyze.”

Een opvallende uitspraak, want Van Nieuwenhuyze plaatste vorige week in Sport/Voetbalmagazine nog serieuze vraagtekens bij de aanpak van trainer Hugo Broos.

“Zulte Waregem kan buigen op een prima scoutingsapparaat: we hebben op dit moment al tal van spelers in het vizier, zowel in binnen- als in buitenland. We willen graag mannen met maturiteit: liever iemand van 28 dan een jonge gast van 19. Om te zorgen dat onze aanwinsten ook het juiste karakter beschikken, schuif ik in de laatste fase van de onderhandelingen ook zelf mee aan tafel”, besluit Decuyper. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier