Zulte Waregem en Hugo Broos beëindigen samenwerking

© Belga

Hugo Broos stapt op als trainer bij eersteklasser Zulte Waregem. Club en trainer beslisten maandag in onderling overleg om de samenwerking stop te zetten.

De 59-jarige Broos was pas sinds eind oktober aan de slag bij de fusieclub.

De ex-trainer van onder meer Anderlecht en Club Brugge nam eind oktober over van Bart De Roover, die na een zwakke seizoensstart aan de kant werd geschoven. De prestaties gingen onder Broos met 16 op 27 meteen de hoogte in, maar het team kende een nieuw dipje in de tweede seizoenshelft.

In groep B van play-off II streed de Bekerwinnaar van 2006 tot de laatste speeldag met Westerlo om de groepswinst. Het seizoen eindigde echter op een valse noot, na een zware 7-1 nederlaag.

“Het voorbije seizoen was er een van hoogtes en laagtes, maar met het oog op de toekomst is het belangrijk dat zowel club als trainer

op dezelfde golflengte zitten”, zegt afgevaardigd bestuurder Patrick Decuyper. “Voor deze club is het inderdaad een ongekende situatie om op amper één jaar tijd zo vaak een nieuwe trainer te moeten aanstellen. Binnen onze ambities, die we reeds kenbaar gemaakt hebben, willen we ook de stabiliteit terugvinden die de club zo lang gekenmerkt heeft. Wij gaan op zoek naar een nieuwe trainer, maar kunnen momenteel geen tijdstip kleven op zijn aanstelling”, besluit hij. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier