Zulte Waregem legt Nederlandse spits vast

© Belga

Essevee blijft niet bij de pakken zitten na de laatste plaats in play-off 1. Met het oog op de toekomst heeft de club Jeremy Bokila (21) aangetrokken.

Bokila komt over van AGOVV uit de Nederlandse tweede klasse, en kon naast Zulte Waregem ook rekenen op interesse van Heerenveen.

Hij zette zijn krabbel onder een contract van vier jaar en moet het scorend vermogen van de groen-roden uit West-Vlaanderen opkrikken.

ScorenVincent Mannaert legt zijn transfer op de website van de club uit: “Het afgelopen seizoen blonken we niet uit in efficiëntie en afwerking. Gezien het budget hebben we ons ook nu weer gericht op een speler met heel wat potentieel. Het profiel van Bokila is interessant, want hij scoort vlot, is sterk en ook nog technisch onderlegd.”

Vorig seizoen kon hij 10 keer scoren in 31 wedstrijden, en het jaar daarvoor stond de teller aan het eind van de competitie op 14.

Gestalte

Met zijn komst werd alvast aan de roep van Francky Dury, om meer gestalte in de ploeg te hebben, voldaan. Bokila is 1,88 m groot.

Nicholas Tamsin werd eerder al aangetrokken voor de verdediging.

(Gauthier Vervaeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier