‘Zulte Waregem staat hier volledig los van’ (Decuyper)

© Belga

Patrick Decuyper, afgevaardigd bestuurder van Zulte Waregem, reageert formeel op alle berichten rond KV Oostende. ‘Het dossier van Zulte Waregem staat hier volledig los van’, klinkt het.

Patrick Decuyper, afgevaardigd bestuurder van vicekampioen Zulte Waregem, benadrukt in een persbericht dat Essevee volledig los staat van het dossier rond KV Oostende en een mogelijke verhuis naar Antwerpen. Hij reageert hiermee op de persconferentie van KVO-voorzitter Yves Lejaeghere eerder op de dag. Die gaf toe dat Decuyper zijn aandelen gekocht heeft in een voorakkoord.

“Ik heb een voorakkoord met meneer Lejaeghere afgesloten”, aldus Decuyper. “Niemand kon op dat moment voorspellen dat Oostende het zo goed zou doen. Bedoeling was dat enkele van onze talenten meer speelgelegenheid zouden krijgen in tweede klasse en zich zo verder kunnen ontwikkelen. Nu Oostende in eerste klasse aantreedt, kan ik geen eigenaar zijn van de club en zoeken we al een tijdje naar een oplossing. Dit gaan we nu niet overhaasten”, klinkt het.

“Zulte Waregem staat hier volledig los van. Ik wil, zoals ik eerder aanhaalde, Zulte Waregem verder uitbouwen in het Regenboogstadion. Van alle andere mogelijke scenario’s voor Essevee is geen sprake. We moeten wel, zoals ook Yves Lejaeghere terecht aanhaalt, nadenken over het feit dat de clubs uit Zuid-West-Vlaanderen op termijn de handen in elkaar moeten slaan om leefbaar en competitief te blijven.”

Patrick Decuyper: ‘Zulte Waregem staat hier volledig los van’

“Ik wil nogmaals benadrukken dat mijn doel hetzelfde blijft: Zulte Waregem stap voor stap verder uitbouwen op alle niveaus. Voor Oostende zoek ik verder naar een oplossing, maar ik wil niet overhaast te werk gaan”, aldus Decuyper. Het is dus nog onduidelijk of hij zijn aandelen van Oostende aan Antwerpse investeerders doorverkoopt of ze aan Oostende teruggeeft. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier