Zwaarste competitienederlaag in tien jaar voor Anderlecht

© Belga

Landskampioen Anderlecht leed zondagavond tegen Standard een historische nederlaag (5-1).

Landskampioen Anderlecht leed zondagavond tegen Standard een historische nederlaag (5-1). Het was van 1953 geleden dat de Brusselaars nog vijf treffers incasseerden op Sclessin. Voor Anderlecht was het ook de zwaarste competitienederlaag in tien jaar tijd.

Misnoegde supporters van Anderlecht hebben na de nederlaag de spelersbus van paars-wit meer dan een uur geblokkeerd. (Bekijk de foto’s).

De fans, bijzonder ontgoocheld na de zware pandoering, keerden zich nadrukkelijk tegen trainer Ariël Jacobs en algemeen manager Herman Van Holsbeeck en riepen om hun ontslag.

Pas na een uur en na bemiddeling van kapitein Olivier Deschacht en vicekapitein Lucas Biglia kon de paars-witte spelersbus naar Brussel vertrekken.

Zwak

De dertigvoudige landskampioen, die wel tweede blijft in de stand in de hoogste klasse, kende tot nu toe een zwak seizoen.

Het werd door Partizan Belgrado uit de groepsfase van de Champions League gehouden, staat na twee speeldagen in de groepsfase van de Europa League met nul op zes laatste in de stand en kon ook in de Belgische competitie nog niet overtuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier