Zwak Brugge in leeg stadion onderuit tegen Napoli: 0-1

In een leeg stadion betwisten José Izquierdo (Brugge) en Kalidou Koulibaly (Napoli) mekaar de bal © BELGA

In een sfeerloos want leeg stadion versloeg Napoli een mak Club Brugge met 0-1. Omdat Legia Warschau de andere poulewedstrijd won, is Club nog niet uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Europa League.

Napoli trad aan met een veredeld B-team. De Italiaanse ploeg had zich al verzekerd van de volgende ronde, liet basisspelers rusten en ging duidelijk niet voluit.

De nummer twee uit de Italiaanse Serie A liet het leer veelal aan Club, dat José Izquierdo telkens zocht op links. De Colombiaanse winger worstelde zich enkele keren voorbij zijn bewaker, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet.

Een eerste helft zonder concreet doelgevaar leverde met de rust in zicht toch nog een doelpunt op. De Roemeense verdediger Vlad Chiriches kreeg bij een hoekschop te veel ruimte in de zestien en besloot met rechts in de verste hoek (0-1).

Voorzitter

Club-voorzitter Bart Verhaeghe zette zich na de rust ostentatief in de Noord-tribune in de lege Brugse spionkop, maar ook dat kon Club niet inspireren. Jelle Vossen zat stevig in de tang bij Chiriches en Kalidou Koulibaly, die laatste kent hij nog van hun gezamenlijke periode bij Racing Genk. Dribbelacties van een alomtegenwoordige Izquierdo leverden net als voor de rust niets op, Felipe Gedoz was op rechts vrijwel onzichtbaar. Club was onmondig – daar kon ook de inbreng van Diaby, Pereira en Vanaken niets aan veranderen – en met het slot in zicht werden de tegenprikken van de Italianen steeds gevaarlijker. Na een doorbraak van de ingevallen Hysaj moest Bruzzese alles nog uit de kast halen om de 0-2 te voorkomen.

Het hielp ook niet dat de Bruggelingen omwille van de terreurdreiging zonder hun thuispubliek aan de slag moesten.

200 supporters kwamen aan het stadion hun onvrede hieromtrent tonen.

Napoli heeft het maximum van de punten (15), terwijl het Deense Midtjylland, dat bij Legia Warschau verloor met 1-0, op 6 punten blijft.

Brugge en Legia hebben elk 4 punten.

Als Brugge op 10 december bij Midtjylland wint, gaat het alsnog door naar de volgende ronde. Geen sinecure, want de heenwedstrijd tegen de Deense landskampioen werd met 1-3 verloren.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier