Zweden schoot dit EK nog geen enkele keer op doel

Zlatan Ibrahimovic tegen Italië © Belga Image

Gaat ook Thibaut Courtois woensdag een rustige avond tegemoet?

Voor de Rode Duivels volstaat woensdag in Nice (21 uur) een gelijkspel om tweede te worden in groep E, de Zweden daarentegen moeten winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde. En wie wil winnen, moet scoren en daar wringt het schoentje bij de mannen van bondscoach Erik Hamren. In twee duels schoten de Zweden… geen enkele keer ‘on target’, binnen de palen. Hun enige doelpunt op Euro 2016 was een eigen doelpunt van de Ier Ciaran Clark, Ierland – Zweden eindigde op 1-1. Tegen Italië konden de Zweden geen enkele keer doelman Gianluigi Buffon verontrusten.

Alle ogen zijn bij de Zweden gericht op Zlatan Ibrahimovic, die bij PSG het voorbije seizoen goed was voor 50 doelpunten, maar Ibracadabra kan voorlopig niet schitteren op zijn laatste groot toernooi.

In de Zweedse pers neemt de kritiek toe en wordt gespeculeerd dat Zlatan niet voldoende gefocust is omwille van de geruchten over zijn toekomst op clubniveau. Zlatan verlaat PSG en wordt gelinkt aan Manchester United.

‘Zlatan is een van de beste spitsen die ik ooit heb ontmoet’, verdedigt bondscoach Hamren zijn sterspeler. ‘Hij is een winnaar en hij is heel teleurgesteld, ik denk dat iedereen dat kan aanvaarden en begrijpen.’

Hoezeer Zlatan een afscheid in stijl ook gegund was, hopelijk voor de Belgen gaat ook Thibaut Courtois woensdag in Nice een rustige avond tegemoet. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier