Alberto Contador heeft geen vlees meer gegeten sinds dopingtest

© Reuters

De Spaanse wielrenner Alberto Contador zegt dat hij sinds zijn positieve dopingcontrole van juli vorig jaar geen vlees meer heeft gegeten. Volgens hem was een besmet stukje vlees immers de oorzaak van de minieme hoeveelheid clenbuterol in zijn urine.

“Neen, ik heb geen vlees meer gegeten”, verklapte ‘El Pistolero’ aan de Spaanse krant Marca. “Zolang de regels voor clenbuterol niet veranderen, zal ik ook in de toekomst geen vlees eten”. Ook zijn werkgever Saxo Bank doet er alles aan om een nieuwe voedselvervuiling te voorkomen. “Alle groenten, deegwaren en brood worden bereid door de kok van het team”, klinkt het.

Drievoudig Tourwinnaar Contador, die ook voor de editie van dit jaar de te kloppen man is in La Grande Boucle, heeft altijd volgehouden dat een stuk vlees de oorzaak was van zijn positieve test. De 28-jarige Spanjaard moet in augustus voor het Internationaal Sporttribunaal TAS verschijnen. Dat behandelt het beroep dat het Wereldantidopingagentschap WADA en de Internationale Wielerunie UCI hadden aangetekend tegen zijn vrijspraak. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier