Alonso wil nog altijd investeren in wielrennen

© BELGA
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Hoewel de deal tussen de F1-rijder en Euskaltel-Euskadi is afgesprongen, wil Fernando Alonso nog altijd geld pompen in een wielerploeg.

De deal tussen Formule 1-rijder Fernando Alonso en de Baskische wielerploeg Euskaltel-Euskadi gaat dan toch niet door. De tweevoudig wereldkampioen had eerder aangekondigd de noodlijdende wielerformatie uit de nood te willen helpen, maar de twee partijen raakten niet tot een overeenkomst.

Dat heeft Euskaltel-Euskadi maandag gemeld. “Het is natuurlijk triestig nieuws voor onze ploeg, want nu worden we opnieuw gedwongen onze ploeg op te doeken”, aldus de wielerformatie.

Nieuwe ploeg?

Alonso was bereid om ongeveer zes miljoen euro in de ploeg te pompen, maar hij wou de hoofdzetel van de ploeg ook verhuizen naar zijn thuisbasis Asturië, wat het Baskische karakter van de ploeg zou ondermijnen.

Alonso, zelf een fervent wielrenner, meldt op zijn Twitter account dat hij teleurgesteld is met de gang van zaken maar voegt er wel aan toe dat hij nog steeds van plan is om te investeren in het wielrennen, maar dat zal dan niet in deze Spaanse wielerploeg zijn. Mogelijks stampt Alonso een gloednieuwe ploeg uit de grond.

Bakelants

Euskaltel-Euskadi dreigt nu na een bestaan van zeventien jaar de boeken te moeten sluiten. Onder meer Igor Anton, Mikel Nieve en olympisch kampioen Samuel Sánchez zullen waarschijnlijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe ploeg.

Ook de Belgische Tourrevelatie Jan Bakelants, die bij het nieuwe team van Alonso aan de slag zou gaan, moet op zoek naar een nieuwe werkgever. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier