Ambitieuze Sven Nys wil proberen elk klassement te winnen

© Belga

42 veldritten, dat is het drukke winterprogramma dat veldrijder Sven Nys voor zichzelf heeft opgesteld.

42 veldritten, dat is het drukke winterprogramma dat veldrijder Sven Nys (Landbouwkrediet) voor zichzelf heeft opgesteld. En hij wil proberen elk klassement te winnen.

De 34-jarige Nys lichtte vrijdag zijn ambities voor het nieuwe internationale veldritseizoen toe. Dat opent zondag met de Steenbergcross in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere.

“42 ritten is echt wel het maximum,” zei Nys. “Daarom heb ik dat programma met veel zorg uitgestippeld. Zo neem ik bijvoorbeeld aan geen enkele gewone wedstrijd deel de dag voor een Wereldbekercross, omdat ik dat klassement wil winnen.”

“Zoals ik ook zal proberen om voor de tiende keer de Superprestige te winnen, net als de GvA-Trofee, het enige klassement dat ik ook vorige winter nog gewonnen heb”.

Albert en Stybar De Belgische kampioen beseft dat hij met Niels Albert en Zdenek Stybar twee concurrenten heeft die moeilijk te kloppen zijn als ze in goede doen zijn.

“De jaren voordien was het nieuws als ik een keer niet won,” aldus Nys. “Nu is het nieuws als ik die twee kan kloppen. Mijn ambitie om de beste te zijn, is er nog altijd”.

Andere concurrenten ziet Nys niet. “Tom Meeusen zal dichter naar de top schuiven. En ook Pauwels, Vantornout, Vanthourenhout en Wellens zullen af en toe hun wedstrijd winnen. Maar een heel seizoen mee domineren, zullen ze niet.”

Regen

Nys verwacht een zwaar seizoen.

“De zomer is al een tijdje voorbij en het heeft al veel geregend, in tegenstelling tot vorig jaar. We kregen bijna een heel seizoen snelle crossen. Dat wordt nu anders en dat is niet in mijn nadeel”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier