Andy Schleck: ‘We zullen in de bergen snel zien hoe goed ik ben’

Andy Schleck © ImageGlobe

Een groot vraagteken vóór de start van de Tour de France staat er achter Andy Schleck.

Een groot vraagteken vóór de start van de Tour de France staat er achter Andy Schleck. De Luxemburger Andy Schleck (RadioShack-Leopard) kleeft zichzelf het etiket van outsider op.

‘Ik voel me alvast goed en ben blij dat ik hier weer mag starten’, verduidelijkte Andy Schleck op Corsica, waar zaterdag de Tour start. ‘Ik heb als voorbereiding een goede Ronde van Zwitserland achter mij. We zullen in de bergen snel zien hoe goed ik nu ben’.

‘Ik weet niet hoe sterk Christopher Froome en Alberto Contador zijn. Hen zag ik enkel bezig op televisie. Ik zie mezelf zeker niet als favoriet. Kleef me maar liever de rol van ‘outsider’ op, daar kan ik zeker mee leven. Mijn conditiepeil dat ik nu heb mag ik zeker niet vergelijken met mijn eerdere deelnames hier. Aan het voorbereidend werk zal het zeker niet liggen.’

‘De drie ritten hier op Corsica heb ik allemaal bekeken. Ook de individuele tijdrit aan het meer ging ik verkennen, net als alle etappes in de Alpen, de Mont Ventoux en de Pyreneeën. Mijn huiswerk is gedaan al werkten we sommige stukken af met de auto omdat er op enkele plaatsen nog sneeuw lag’.

Moeilijke periode‘Ik heb een zeer moeilijke periode achter de rug, met mijn blessure en de dopingaffaire met mijn broer. Ik kreeg echter steun van mijn familie en zeker van de ploeg. Ik denk nu enkel vooruit.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier