Anna van der Breggen wint Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen

© Belga

De Nederlandse Anna van der Breggen heeft de tiende editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen.

De Nederlandse Anna van der Breggen (Rabo Liv Women) heeft de tiende editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. De 24-jarige Van der Breggen haalde het na 121 kilometer met start en finish in Gent voor haar landgenote Eleonora van Dijk in een sprint met twee. Elizabeth Armitstead mocht als derde mee op het podium.

Na de Paterberg, de vierde helling van de dag en net over halfkoers, raakten Amy Pieters, Elizabeth Armitstead, Chantal Blaak, Tiffany Cromwell, Emma Johansson en Elisa Longo Borghini voorop. Op de aanval kwam een reactie en de leiders werden tot de orde geroepen. Er vormde zich vervolgens een kopgroep van een dertigtal rensters.

Wind in de rug

Tijdens de beklimming van de Molenberg, op 35 kilometer van de finish, trokken Anna van der Breggen en Eleonora van Dijk in de aanval. Achter hen vormde zich een select groepje met daarbij onder anderen Amy Pieters en Elizabeth Armitstead.

Op de Lange Munt, de laatste kasseizone van de dag, telde het tweetal 1:05 voorsprong op de eerste achtervolgende groep. Met de felle rugwind kwam het duo niet meer in de problemen.

In de daaropvolgende sprint nam de voormalig Europees kampioene tijdrijden de maat van haar landgenote Eleonora van Dijk en zorgde daarmee voor de zesde Nederlandse eindwinst op tien edities van de Omloop van Het Nieuwsblad voor vrouwen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier