Belgisch negental voor de EK-wegrit is bekend

© Belga

Bondscoach Kevin De Weert heeft zijn negenkoppige selectie voor het Europees kampioenschap wielrennen in het Deense Herning bekendgemaakt. Ook de selectie voor de wegrit bij de vrouwen is bekend.

Jens Debusschere, Jasper De Buyst, Iljo Keisse, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Edward Theuns, Bert Van Lerberghe, JelleWallays en Maarten Wynants: dat zijn de negen mannen die zondag zes augustus meestrijden om het Europees kampioenschap wielrennen op de weg in Denemarken. Dat communiceerde de Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB) op dinsdagmiddag. Bondscoach Kevin De Weert zet Victor Campenaerts en Baptiste Planckaert op de reservelijst.

Vorig jaar vond het EK plaats in het Franse Plumelec. De Slowaak Peter Sagan sprintte er naar de titel voor de Fransman Julian Alaphilippe en de Spanjaard Daniel Moreno. Philippe Gilbert was achtste en werd daarmee beste Belg.

Vorige week maakte de KBWB al de selecties voor de tijdritten (drie augustus) bekend. Bij de mannen verdedigen Victor Campenaerts en Yves Lampaert de Belgische kleuren. Campenaerts pakte vorig jaar zilver na de Spanjaard Jonathan Castroviejo.

Bij de vrouwen, die op vijf augustus in actie komen, viel de keuze op Sanne Cant, Kim De Baat, Valerie Demey, Jolien D’hoore, Jessy Druyts, Ann-Sophie Duyck, Kaat Hannes en Sarah Inghelbrecht. De invalsters zijn Annelies Dom en Kelly Druyts. Duyck neemt ook de tijdrit voor haar rekening.

Bij de vrouwen stond er vorige editie geen Belgische op het podium. De titels waren voor de Nederlandese Anna van der Breggen (weg) en haar landgenote Ellen van Dijk (tijd).