Belgische ploeg neemt kok mee naar WK veldrijden: ‘Tsjechisch eten is te vettig’

© Belga Image

De Belgische ploeg neemt voor het eerst een kok mee naar het WK veldrijden, dat komend weekend doorgaat in het Tsjechische Tabor. De reden? ‘Het eten is te vettig voor onze renners’, aldus bondscoach Rudy De Bie. ‘Daarom zal een eigen kok gezonde gerechten bereiden in Tabor’

‘Geen kwaad woord over de Tsjechische keuken’, nuanceert De Bie. ‘Het eten is stevig en smaakvol en ik haal er mijn neus niet voor op. Ideaal voor iedereen, maar minder geschikt voor renners. Een heel jaar letten ze op hun eten en dan zouden ze opeens op het WK een vetrijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Dus slaat onze eigen kok tot en met zondag zijn tenten op in de keuken van het hotel.’

Het gaat om Tom van der Gracht. ‘Tom heeft al ervaring bij enkele Franse wielerploegen, waaronder AG2R en weet wat renners moeten eten. Hij zal instaan voor het gros van de maaltijden van de renners en coacht ook de lokale koks waar nodig. Om maar te zeggen: we proberen niets aan het toeval over te laten voor dit WK.’

De bondscoach reed met de wagen naar Tabor en arriveerde woensdag al. Met de Belgische selectie logeert hij in hotel Relax, een hotel dat vroeger voorbehouden was aan de Tsjechische selectie, maar nu vrij kwam. ‘Het hotel ligt ideaal, vlak bij het parkoers. Ik kijk uit naar de aankomst van de renners donderdag. Voorlopig moet ik gelukkig nog geen afzeggingen noteren.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content