BK wielrennen gaat over Muur van Geraardsbergen en maar liefst 14 keer Tiegemberg

De Muur van Geraardsbergen © Belga Image

Het Belgisch kampioenschap wielrennen, dinsdag 22 september in Anzegem, wordt geen voer voor sprinters. De renners zullen de Muur van Geraardsbergen liefst veertien keer de Tiegemberg aandoen. De startplaats ligt in Halle.

‘Vanuit Halle trekken we in een lus van 104 kilometer naar Anzegem, waar er nog zeven plaatselijke ronden wachten’, vertelde koersdirecteur Eric Demets donderdag op de parcoursvoorstelling.

‘Tijdens die rit in lijn naar Anzegem hebben we na 33 kilometer de passage over de Muur van Geraardsbergen. Een mythische helling die we zeker wilden opnemen in ons parcours.

‘Na 68 kilometer bevinden wij ons met het peloton in Wortegem-Petegem, de woonplaats van titelverdediger Tim Merlier. Eens op de Heirbaan in Anzegem aangekomen, vatten we de zeven plaatselijke ronden aan van elk 18,8 kilometer. Daarin zitten telkens twee beklimmingen van de Tiegemberg. Na 235,8 kilometer kennen we de opvolger van Merlier.’

Vrouwen

Op 22 september werken ook de vrouwen hun titelstrijd af. Zij beginnen er om 10 uur al aan. Niet in Halle, maar in Anzegem op de Heirbaan.

‘Zo kunnen beide wedstrijden niet in elkaars vaarwater komen’, zegt Demets. ‘De vrouwen rijden zeven keer de plaatselijke ronde, goed voor 131,6 kilometer. Ons parcours is voor beide categorieën selectief genoeg. Een massasprint verwacht ik niet.’